Hvis du sørger for en sund frokostordning til dine medarbejder, kommer det dig selv og din virksomhed til gavn. Du kan mene, at det er medarbejderens eget ansvar at sørge for at spise sundt, men du kan ikke forvente det som en selvfølge. Lad os kigge på hvad en sund frokostordning giver dit firma af fordele og hvornår en frokost egentlig kan kaldes sund.

Selvom frokosten kun er ét af dagens måltider, så har det indvirkning på den enkelte medarbejders sundhed. Frokosten ligger midt i arbejdstiden og giver energi og overskud til resten af dagen, hvis den er sund. Omvendt kan den være med til at gøre medarbejderne mindre motiverede og produktive sidst på dagen, hvis den ikke er sund.

Hvornår er en frokost sund?

I dag findes der mange overbevisninger, om hvad sund kost og dermed sund frokost er. Nogle sværger til LCHF (low cab high fat), GI (glykæmisk indhold), vegansk eller en helt anden kosttype. Hvad skal man vælge?

Egentlig er det ganske enkelt: En sund frokostordning tager højde for de officielle kostråd og for det enkelte individ. En frokostordning kan sagtens tilgodese forskellige overbevisninger – altså både palæo, vegetarer osv. Det handler om, at udbuddet er alsidigt, så den enkelte medarbejder kan vælge fra eller til.

Der skal være frisk frugt og grønt, og der skal være proteiner i form af magert kød, æg, bønner osv. Der skal også være fuldkorn og også gerne fisk. Rigtig mange får alt for lidt fisk også selv det kan være svært til frokosten.

Salatbaren bør indeholde grove grøntsager, som fx kål, bønner, spinat, gulerødder osv. Ofte ser vi kun de vandholdige grøntsager som tomater, agurker, grøn salat osv. De gør kun noget for folks samvittighed og tager sig visuelt godt ud, men ift. mæthedsfornemmelse og sundhed kan de ikke stå alene.

Råvarerne skal selvfølgelig være friske og af høj kvalitet og gerne med økologi. Naturligvis skal det hele være flot anrettet, da det som bekendt giver større lyst til at spise den sunde mad. Vælg en leverandør, som sætter fokus på variation og kvalitet, når du vælger en frokostleverandør.

Gør hverdagen lettere for dine medarbejdere

En alsidig frokostordning er en god frokostordning. Der må gerne være lune og kolde retter. Har du unge medarbejdere, der bor alene, er det ofte den varme mad, der bliver prioriteret. De ser frokostordningen som døgnets primære måltid, og spiser ”igennem”. Det kræver naturligvis en afstemning af behov og en nødvendig dialog om mængde m.m.

Det er heller ikke alle, der har tid og overskud til at få smurt den dér madpakke, og det er typisk en ting mange gerne vil slippe for i en travl hverdag.

Få bedre humør og socialt samspil på arbejdspladsen

Når hverdagen bliver lettere for din medarbejdere, bliver humøret også højere, og der er mere overskud til socialt samvær i frokostpausen, der for mange er eneste mulighed til en reel faglig dialog om næste dags levering eller en deadline, der presser sig på.

Et bedre humør, en lettere hverdag for den enkelte og det sociale samspil, gør det motiverende at møde på arbejdet, så du får mindre sygdom hos dine medarbejdere og højere produktivitet og bundlinje.